facebook tracking

"Det är nog få andra branscher där man får lära sig så mycket och så brett som i Management Consulting!"

Möt Alexander Schultz med bakgrund från KTH. Alexander har consulting i blodet och valet var enkelt för honom när han under sitt sista år skulle söka arbetsgivare. Utöver att lösa knepiga problem ihop med klient driver Alexander ett av Cupoles mest välbesökta Elements, Food and Wine, läs mer om hans engagemang kring mat och hans syn på Consulting!

Vad är ditt intryck av Management Consulting?

Management Consulting är speciellt då man snabbt kan slungas mellan att arbeta med olika branscher, funktioner och strategiska områden. Ena veckan kan man sitta och analysera dynamiker i en bransch man knappt hört talas om, men som visar sig vara gigantisk, till att nästa vecka få hjälpa ett bolag man ser varje dag med hur de ska jobba med sin framtida digitala lösningar. Det är otroligt varierande, lärorikt och spännande, men också utmanande! Precis det jag är ute efter!

Har din första tid på Cupole motsvarat dina förväntningar?

Jag skulle nog säga att Cupole har på nästan alla sätt överträffat mina förväntningar! Något jag upptäckte tidigt när jag började söka jobb var Cupoles engagemang för att få medarbetare att trivas, utvecklas och ha kul på jobbet, aspekter som är väldigt viktiga för mig. På grund av detta hade jag mycket höga förväntningar när jag väl började, och dessa förväntningar blev helt klart trumfade! Att det dessutom kombineras med otroligt spännande projekt sätter helt klart pricken över i:et.

Vad är mest intressant med ditt nya jobb?

Något som lockade mig väldigt mycket till Management Consulting var att både få lära mig mycket och jobba med ett brett spektrum av frågeställningar inom olika branscher och det får man verkligen. Såväl variationen i frågeställningar, strategisk nivå samt vilka branscher det appliceras på tycker jag är väldigt intressant. Det är nog få andra branscher där man får lära sig så mycket och så brett som i Management Consulting! Dessutom att få se sina rekommendationer gå från analys till verklighet i en stor organisation är verkligen häftigt!

När du inte är i team ute hos klient, vad gillar du att göra?

 Jag tycker det är väldigt spännande med matlagning och letar ständigt efter nya matupplevelser, så jag spenderar gärna min fritid med att testa nya restauranger, eller göra mina egna försök till stordåd (med varierande framgång). Annars spenderar jag så mycket tid jag kan med min flickvän, familj och mina vänner. Helst kombinerar jag såklart det senare med det första

Apply now

There are currently no open positions matching your criteria.
Connect with us to stay up to date on new openings.

All jobs

Already working at Cupole?

Let’s recruit together and find your next colleague.

email
@cupole.se
Teamtailor

Career site by Teamtailor