Mentorship@Cupole - en plattform för att utvecklas

 

Mentorskap Evelina.jpgDet är snart deadline till nästa års mentorskapsprogram. Lär känna Evelina Radgren, deltagare i Mentorship@Cupole 2018, och vad hon tog med sig från programmet.

Hej Evenlina, kan du inte kort berätta om vem du är?
Jag heter Evelina Radgren och jag studerar mitt sista år på masterprogrammet Accounting, Valuation and Financial Management på Handelshögskolan i Stockholm. Jag älskar att utmana mig själv och att uppleva nya saker, vilket förklarar varför jag idag befinner mig i Texas där jag läser en utbytestermin på en av USAs bästa affärsskolor. Jag har fått uppleva den hjälpsamma och varma kultur som finns i Texas, där många välkomnar nya relationer med öppna armar, vilket jag hoppas kunna ta med mig tillbaka hem till Sverige.

I våras var du en av sex deltagare i Mentorship@Cupole. Vad gick programmet ut på enligt dig?
Enligt mig gick Mentorship@Cupole huvudsakligen ut på tre saker: 1) att lära känna sig själv, 2) att identifiera sina styrkor och svagheter, 3) att lära sig använda sina identifierade egenskaper på bästa sätt för att lyckas i sin karriär.

image005.jpg

Att lära känna sig själv är både svårare och viktigare än vad man kan tro. Vi hade intressanta diskussioner om hur olika typer av människor prioriterar saker på olika sätt och att det är viktigt att sätta upp tydliga mål i ett tidigt skede när man inleder ett samarbete för att förhindra missförstånd eller missnöjen. Vi pratade också om hur vi i karriären kan förstärka våra styrkor för att lyckas ännu bättre och hur vi lär oss att hantera våra svagheter på bästa sätt. Genom att identifiera våra egenskaper, så som exempelvis målinriktad, social eller introvert, samt att uppmärksamma andras egenskaper, lärde vi oss hur gruppdynamiken förändras beroende på vilka personer som är med och vilka redskap man kan använda sig av för att maximera gruppens potential.

Spännande att höra, var det något mer du tog dig från programmet?
Det jag uppskattade mest med programmet var att jag fick träffa inspirerande studenter med annan bakgrund än min egna. Jag tycker det var roligt och givande att vi var en blandning mellan ingenjörer och ekonomer från olika lärosäten. Det bidrog till att våra diskussioner och övningar blev intressanta eftersom vi alla kunde komplettera varandra på ett bra sätt. Något som jag också uppskattade är att Mentorship@Cupole är ett program med bra balans mellan allvar och sociala aktiviteter och det lämnas utrymme till att både lära sig mycket men även skapa goda kontakter och att ha roligt!

Är du inne på ditt tredje eller fjärde år av studier och nyfiken på programmet? Tveka då inte att söka! Ansökan har redan är öppen – Deadline den 2e december. 

Läs mer om programmet här!

 

 

...and finally our current job openings

Already working at Cupole?

Let’s recruit together and find your next colleague.

email
@cupole.se
  • Aron Tesfamichael
  • Arvid Röckert
  • Catherine Hanson
  • Elin Håkansson
  • Emilia Bryngelsson
  • Greta Linander
  • Hanna Krokström
  • Johanna Witting
  • Linnea Ahlgren
  • Love Hultgren
Teamtailor

Career site by Teamtailor