Nyanställd på Cupole - Love Hultgren

 

Love2.jpg

Med en bakgrund som i det professionella köket har Love tagit en lite annorlunda väg in på Cupole. Lär känna honom bättre och hur det var att lämna en spikrak karriär inom restaurangbranschen för att åter sätta sig i skolbänken och byta bana.

Love, du har precis avslutat ditt första klientprojekt, beskriv hur det var att få lämna skolbänken och på riktigt få arbeta på Cupole?

Det känns fantastiskt. Jag har känt mig otroligt välkommen, har lärt mig massor och haft väldigt kul på vägen. På ett sätt känns arbetsuppgifterna som en ganska naturlig förlängning av skolan, men på många andra sätt är kontrasterna stora. Det är väldigt roligt att jobba i ett team med duktiga, drivna människor som man tycker om. Jag upplever att vi litar varandra på ett sätt än i skolan. Mitt första projekt har dessutom varit väldigt roligt. Kunden var ett i sammanhanget väldigt litet bolag men som växer extremt fort och jag och teamet arbetade direkt mot deras CFO för att identifiera förvärvskandidater. Det bästa av allt är att kunden var väldigt nöjd och har valt att fortsätta arbeta med oss.

Du har en lite annorlunda bakgrund, innan du studerade till civilekonom var du kock på PM & Vänner? Vad fick dig att lämna restaurangbranschen och söka dig vidare?

Jag var alltid inne på att plugga vidare, men restaurangbranschen sög in mig, tog mig ut i världen och plötsligt hade det gått massor av tid. Men med ett växande intresse för ekonomi, finans, aktier och entreprenörskap insåg jag till slut att det var dags att göra något mer av det än att stå i stjärnkök och tänka på smaker och stekytor.

Upplever du att det finns några likheter mellan att arbeta på en Michelinkrog och på Cupole?

Väldigt många faktiskt! Man arbetar tätt ihop med sina kollegor som man lär känna ovanligt snabbt, inte sällan i pressade lägen där man måste leverera tillsammans på kort tid och alltid vara beredd att göra det där lilla extra för att kunden (eller gästen) ska komma tillbaka. Det krävs också en blandning mellan å ena sidan disciplin och struktur, och å andra sidan att kunna vara kreativ och flexibel. I båda yrkena är kommunikation a och o, även om det är av lite olika anledningar. Detaljorientering och teamkänsla är centralt i båda yrkena. Det finns såklart även stora skillnader – vi jobbar mindre och färre helger på Cupole och även om kontoret är både trevligt och dynamiskt så är ett kök en väldigt speciell miljö med mycket ljud, smaker, känslor och dofter!

Intressant! När du för ett år sedan sökte till Cupole, vad hade du för bild av oss då?

Jag upplevde en markant skillnad i bemötandet jämfört med många andra företag, utan att ge avkall på ett överflöd av skarpa, ambitiösa kollegor och utmanande projekt. Det sammanfattas nog lättast med att säga att vi Cupolare, känner mig redan som en, är ett väldigt skönt gäng helt enkelt! Dessutom hade jag bestämt mig för att jag helst skulle vara på ett lite mindre bolag. Det är väldigt annorlunda att vara på Cupole eftersom man i ett transparent, mindre bolag får se och vara med på en bredare uppsättning arbetsuppgifter. Vi juniora är med i affärsutvecklingen på ett extremt integrerat sätt och man får vara med att påverka företagets utveckling vilket är väldigt kul. Till exempel är jag med i rekryteringsteamet med ansvar för KTH och Handels. Vi som började i Cupole Academy 2018 har dessutom redan varit med och förändrat schemat för alla som jobbar på Cupole genom att vilja ha mer insyn i bolagets projektpipeline – det ledde till att vår partnergrupp införde ett nytt fredagsmöte för hela företaget där vi får just detta.

Hur förberedde du dig inför rekryteringsprocessen när du skulle söka till oss?

Precis som hos andra toppbolag inom consulting behöver man kunna resonera snabbt i skarpt läge när man löser case, kommunicera resonemangen och lösningen på ett tydligt och strukturerat sätt. Den största skillnaden mot andra bolag är nog att Cupole lägger lite större vikt vid att man passar in i kulturen och har en tydlig motivering på varför man vill börja på just Cupole. Där tycker jag att det hjälpte väldigt att ”känna av” Cupole på olika sätt; försöka prata med så många anställda som möjligt vid olika tillfällen och lägga märke till hur de kommunicerar och är mot varandra. Jag visste även att jag ville arbeta med consulting och på ett mindre bolag och det jag visste om Cupoles kultur tilltalade verkligen mig. Jag ansträngde mig för att låta alla de sakerna lysa igenom i intervjuerna.

Vid det här laget har du sannolikt försökt att förklara för vänner utanför industrin vad det är du gör om dagarna, hur beskriver du själv vad du arbetar med?

”Företagsdoktor” är en klassiker, och för de mer insatta kan man väl säga att man hjälper en rad olika företag att lösa problem som de av olika anledningar har svårt för att tackla själva. Att arbetet är varierat, projektbaserat och låter individen och gruppen utvecklas och lära sig otroligt mycket på ganska kort tid brukar jag också nämna som positivt.

Är du också intresserad av att arbeta på Cupole? Missa inte att ansöka till Cupole Academy 2019! Du gör det genom att klicka här

...and finally our current job openings

Already working at Cupole?

Let’s recruit together and find your next colleague.

email
@cupole.se
  • Aron Tesfamichael
  • Arvid Röckert
  • Catherine Hanson
  • Elin Håkansson
  • Emilia Bryngelsson
  • Greta Linander
  • Hanna Krokström
  • Johanna Witting
  • Linnea Ahlgren
  • Love Hultgren
Teamtailor

Career site by Teamtailor