Nyanställd på Cupole - Hanna Krokström

Hanna Krokström Academy_1a.jpg

September och förberedelser för ett liv efter studierna är i full gång bland många av landets sistaårs-studenter. Möt Hanna Krokström, som deltog i rekryteringsprocessen under 2017 och är en av sex nyanställda i Cupole Academy 2018. Cupole Academy är programmet för våra nyanställda med fokus på att kombinera praktiskt arbete med klient jämte snabb inlärning av grunderna inom management consulting. 

Hej Hanna, du har efter en intensiv första månad på Cupole påbörjat ditt första projekt. Hur har den första tiden varit?

Ja, hur ska jag beskriva min första tid på Cupole? Jag kan inte förstå att det redan har gått en månad sedan vi i Cupole Academy 2018 började, tiden har bara flugit förbi! Den första tiden har varit både spännande och utmanande, men framförallt roliga och givande introveckor fyllda av skratt, problemlösning och massvis med nya intryck. Att få börja min tid på Cupole med team-building, praktiska utbildningar och dessutom redan vara på mitt första projekt har verkligen varit en kanonstart!

Du har flyttat från Lund till Stockholm under sommaren, hur har acklimatiseringen varit?

Att komma från en studentstad där allt ligger inom 15 minuters cykelavstånd, till en storstad där mycket av transporten sker underjord, har definitivt varit en omställning. Dock måste jag ändå säga att omställningen har varit positiv och jag fortsätter att förbluffas av Stockholm som stad och alla dess sidor. Redan efter drygt en månad känns det verkligen som hemma och som att jag har fått ett naturligt sammanhang!

Har du hunnit hitta några personliga favoriter i din nya hemstad som du vill dela med dig av?

Något av det roligaste med att komma till en ny stad tycker jag är sökandet efter mina alldeles egna smultronställen. Jag spenderar därför mycket av min lediga tid med att strosa runt på alla gator, gå vilse och sedan med hjälpa av Google Maps hitta rätt igen! Ännu har jag inte funnit något favoritställe, men med kartan i högsta hugg fortsätter jag mitt letande.

När du för ett år sedan sökte till Cupole, vad hade du för bild av oss då?

Min bild av Cupole var en stark positiv magkänsla! Mina förväntningar införlivades väldigt tidigt. Jag möttes av härliga människor, med positiv energi och ett otroligt driv, vilket för mig är nyckeln till en inspirerande miljö. Dessutom kändes Cupole som en arbetsplats där alla får möjlighet att vara sig själv och ha sina egna uttryck. Det bästa av allt är att mina första intryck har stämt in på verkligheten! 

Hur förberedde du dig inför rekryteringsprocessen när du skulle söka till oss?

Inför rekryteringen funderade jag mycket på vad som var viktigt för mig hos en framtida arbetsgivare, vem jag är som person och hur jag kan utvecklas på bästa möjliga sätt. Jag pratade med olika människor i min omgivning för att få nya perspektiv och försökte sätta mig själv i nya situationer och inför nya utmaningar, för att utveckla min problemlösningsförmåga och mitt sätt att tänka. Viktigt för mig var att känna att lika mycket som en arbetsgivare väljer mig, så behöver jag förstå varför jag väljer dem!

När du hade tagit dig igenom hela processen och blev en erbjuden en plats i Cupole Adacemy 2018, vad tänkte du då?

Lycka, glädje och stolthet var de känslor som först kom till mig när jag blev erbjuden en plats i Cupole Academy. En lycka och glädje över att få möjlighet att utvecklas på en arbetsplats med intressanta och begåvade personer och en stolthet över att ha gått hela vägen genom att vara mig själv! Jag kände mig förväntansfull över vad som komma skulle och kunde inte tänka mig en bättre start på mitt arbetsliv.

Vid det här laget har du sannolikt försökt att förklara för vänner utanför industrin vad det är du gör om dagarna, hur beskriver du själv vad du arbetar med?

Management Consulting är något som kan vara svårt att förklara och ibland svårt att förstå! Till mina äldre släktingar brukar jag beskriva management consulting som att vara en läkare, fast för företag. Du hjälper klienter med problem eller utmaningar som de inte själva förstår eller kan lösa själva. Som konsult kommer du sedan med en rekommendation över hur situationen kan bli bättre. Det viktiga är att det inte finns några problem som kan lösas på exakt samma sätt och inte heller en rekommendation som passar alla, vilket ställer krav på mig och mitt team att hitta unik lösning och förstå behovet hos den specifika kunden ser ut.

Jag möts av en vardag där ingen dag är den andra lik och där jag får möjlighet att lära mig nya saker om olika branscher och problemställningar, vilket ger mig möjlighet att utvecklas!

 Är du också intresserad av att arbeta på Cupole? Missa inte att ansöka till Cupole Academy 2019! Du gör det genom att klicka här

...and finally our current job openings

Already working at Cupole?

Let’s recruit together and find your next colleague.

email
@cupole.se
  • Aron Tesfamichael
  • Arvid Röckert
  • Catherine Hanson
  • Elin Håkansson
  • Emilia Bryngelsson
  • Greta Linander
  • Hanna Krokström
  • Johanna Witting
  • Linnea Ahlgren
  • Love Hultgren
Teamtailor

Career site by Teamtailor