”Hjärta och hjärna passar in perfekt för att beskriva kulturen på Cupole"

För studenter som är intresserade av att prova olika yrken och skaffa sig relevant arbetslivserfarenhet till tiden efter studierna, är internship ett bra alternativ. I januari 2018 började Greta Linander, student vid Handelshögskolan i Stockholm som intern på Cupole. 

På Cupole erbjuder vi ett flexibelt internship-upplägg, där målet är att man som student skall lära känna oss från insidan och uppleva vardagen som managementkonsult i vår kontext. Som Intern ges du möjlighet att förstå vad det innebär att jobba som konsult på Cupole, lära dig grunderna i yrkesrollen och utvecklas för att få en rivstart på din karriär. Vi vill även att du ska bli en del av vår kultur, våra värderingar och vårt gäng. Vi vill helt enkelt att du ska uppleva alla sidor av oss!Greta2_v3.pngFör Greta Linander började resan till att bli en Cupolare, redan under intervjuprocessen.

- När jag sökte, och träffade folk på Cupole hörde jag återkommande alla tala om ”hjärta och hjärna” och att det var kombinationen av dem som gjorde Cupole unikt. Till en början var det ju bara ord för mig och jag förstod inte riktigt vad det innebar, mer än att alla på firman var överens om att det är något som är viktigt för Cupolare och deras klienter. Men ju längre tiden gått, desto mer har jag fått känna att kombinationen av ”hjärta och hjärna” alltid finns där hos mina kollegor. Både i hur seniora partners, project managers och consultants visar omtanke för klientens problem och utmaningar, men också kring engagemanget man visar för varandra inom bolaget. Jag har också fått lära mig otroligt mycket kring industrier, verktyg och det konsultativa förhållningssättet, dels för att det finns mycket kunskap, driv och erfarenhet, men även för att alla i bolaget, oavsett nivå, är tillmötesgående och tar sig tiden att dela med sig till mig som nyanställd.

För folk som står utanför management consulting-industrin kan det vara svårt att riktigt förstå vad yrket innebär. Såhär några månader in i din nya karriär, vad är din bild kring management consulting?

 - Från början var även jag en av dem som inte riktigt förstod vad en managementkonsult gör. Men idag är min bild att det är kul, att det är högt tempo, att du jobbar i team, har tidspressade och viktiga korta projekt, att du får prova på många olika branscher, olika företag och tillvägagångssätt. Alla dessa delar tilltalar verkligen mig. Vad jag inte visste när jag började, men som varit en positiv överraskning, är hur väl jag trivs i miljön. Jag taggas och inspireras av upplägget med projekt och teamarbete och den genuina stämningen som finns på Cupole. 

 - För mig har det varit extremt glädjande att få komma in i ett sammanhang som känns personligt och samtidigt professionellt. Cupole, är ett mindre konsultbolag vilket gör att jag själv och mitt arbete fått ta plats. Redan från dag ett blev jag otroligt varmt välkomnad och över tid har jag fått känna och se hur genuint omtänksamma alla är här. Jag tycker att beskrivningen ”hjärta och hjärna” passar in perfekt för att beskriva kulturen på Cupole. Alla är intresserade av varandra och har kul ihop, över alla nivåer. Kring projekten är stämningen alltid fokuserad på att göra det så bra som möjligt för klienten. Där emellan är fokus att ha kul med varandra! 

Du var en av många sökande inför årets internship, har du något tips för den som skall söka Internship@Cupole nästa gång?

- Till att börja med tycker jag att man skall gå på något av Cupoles event, känna in stämningen och presentera sig själv för folk här! En del under rekryteringsprocessen var arbetspsykologiska tester och case, så om du inte har gjort case-intervju innan föreslår jag att man tar hjälp av någon som har genomfört en sån tidigare. Sen är det bara att söka, köra och hoppas på det bästa!

Vill du prova hur det är att jobba på Cupole? Missa inte deadline för 2019 års internship som är den 4 november! Ansök här.

...and finally our current job openings

Already working at Cupole?

Let’s recruit together and find your next colleague.

email
@cupole.se
  • Aron Tesfamichael
  • Arvid Röckert
  • Catherine Hanson
  • Elin Håkansson
  • Emilia Bryngelsson
  • Greta Linander
  • Hanna Krokström
  • Johanna Witting
  • Linnea Ahlgren
  • Love Hultgren
Teamtailor

Career site by Teamtailor